Skip navigation

Meer over Middelkerke

Middelkerke is een gezellige badstad aan de Belgische kust, halverwege Nieuwpoort en Oostende. Deze gemeente is onterecht minder gekend bij het grote publiek, want het bruist er wel degelijk.

Zo denken we aan het jaarlijkse champagneweekend of het visweekend en de bierfeesten (elk derde weekend van juni). Elk jaar wordt er een stripfestival georganiseerd en geheel getrouw aan de naam "stripgemeente" kan je op de zeedijk standbeelden terugvinden van verschillende stripfiguren.

Door de aanwezigheid van de vele restaurants en brasserieën, zal u geen enkele dag op dezelfde plek moeten eten. Ook buiten het hoog seizoen zal u nog voldoende tavernes vinden die pannenkoeken, ijs of warme wafels serveren na een wandeling. En natuurlijk kan u ook terecht in de vele cafés die Middelkerke rijk is.

Ook aan vertier voor de kinderen is er gedacht. Middelkerke heeft naast een aantal speeltuinen (bv. in het stadspark) ook op verschillende plaatsen op de dijk speeltuigen geplaatst. En is het nog te koud om een duik in zee te nemen, dan kan u altijd terecht in het gemeentelijke zwembad. De vele fiets- en cuiss-tax verhuurdiensten op de dijk staan garant voor uren trappelplezier.

Voor volledige informatie verwijzen we je door naar de website van de Toeristische dienst van Middelkerke.